2011. szeptember 26., hétfő

Over The Top


Túl a csúcson - ez a címe a bejegyzésnek, pedig kamionos sem vagyok, szkanderezni (szkanderozni?) sem szoktam és bébbóz sapkám sincs, amit ha megfordítok a fejemen, előjönnek a szuperképességeim. Na meg persze Sylvesternek sem hívnak, bár faterom szilveszterkor született, de azért nem egy Sztallóne! (aki nem látta volna a Túl a csúcson c. filmet, az az első két mondat helyére képzeljen hatszáz space-t és hopp máris indul a harmadik mondat!)
Szóval ez csak egy szimpla erdei túra volt 566 méter tengerszint feletti magassággal, 6 liter verejtékkel, egy kilátóval ahonnan igazából belátni mindent és nem ki, meg némi térdfájással, ami 25 éves korunkra nézve akkora szégyen, hogy ki kell nyitni hozzá az ablakot, mert be se fér ide. (77 éves öreganyám nem vonszolja magát úgy, mint mi!)
Annyit még tudni kell, hogy már-már évtizedes hagyománnyá válik, hogy kijövünk egy cimborámmal a kilátóhoz és hogy ez a hagyomány meg is valósuljon, már csak azt az évtizedet kell beszerezni valahonnan, ugyanis második alkalommal tettük meg ezt az utat, amire nem vagyunk büszkék, mert itt lakunk egy köpésre, csak valahogy mindig akad más köpdösni való.
Aki nagy érdeklődéssel van a túrázás iránt, szereti a hegyeket-dombokat, jó levegőt és különös vonzalmat érez a nagy égbemeredő kilátók iránt (kilátófétis!), annak Let Me Google That For You --> Tepke kilátó. Minden szükséges infó megtalálható, túra útvonalak, térkép, GPS adatok stb.
Katt a képre a galériához.

Nincsenek megjegyzések: